BACKUP

 

Varför och hur!

 

 

 

 

 

Trygga backuplösningar

 

En absolut nödvändighet i dagens informationssamhälle är att säkerställa att organisationens information finns säkert skyddad. Det är också viktigt att den snabbt går att återställa efter en eventuell förlust. Dagens hot är många, förutom den mänskliga faktorn hotar systemkrascher, virus, hackarattacker, brand, stöld och förlust.

Rätt data på rätt tid

 

Wan2Lan är specialister inom IT och tillgodoser era behov och gör er vardag enklare. Vi levererar IT-drift-, support, moln- och konsulttjänster. Vi vet hur viktigt det är att IT-lösningarna fungerar för att verksamheten ska flyta på och vi lägger stor vikt vid personlig service och tar fram system som är noggrant anpassade till kundernas behov. Och det skall ju bara fungera

Minst två datacenter – Många flexibla backuptjänster

 

Backup till bara en serverhall räcker inte så långt vid ex. hårdvarufel, haveri eller andra problem. Därför är det en vanlig rekommendation att du säkerställer din backup genom att använda dig av minst två datacenter ”Det vi kallar 3-2-1”. Oavsett om du ska ha två eller flera datacenter eller om du ska använda dig av ett publikt moln så varierar beroende på ditt företags individuella förutsättningar. Hos oss kan backup utföras till något av våra tre datacenter i Sverige eller till en SpeedVault”Option” som du även kan ha lokalt.

Du kan välja mellan flera backuptjänster

 

Våra Backup tjänster från Veeam och N-Able hjälper till att skydda fysiska och virtuella servrar (VMware, vSphere och Microsoft Hyper-V) med säkerhetskopior som hanteras från samma kontrollpanel tillsammans med arbetsstation, dokument eller Microsoft 365-säkerhetskopior. Lagring i vårt globala privata moln ingår i baspriset. Dessutom erbjuder vår serverbackuplösning flera återställningsalternativ utformade för att snabbt och bekvämt återställa både servrar och applikationer. Från återställningar full image eller till återställning av kritiska applikationer som Microsoft Exchange, SQL Server eller återhämtning av fil- och mappnivå. Vår serverbackup lösning är utformad för att skydda servrar och applikationer så att du kan fokusera på verksamheten.

Vi hjälper dig gärna att kartlägga vilken lösning som matchar dina behov på bästa sätt både när det gäller säkerhetsnivå och kostnader.

Hur mycket kostar ett stillestånd för ert företag?

 

Ett oförberett företag kan drabbas av många dagars nertid och eventuellt miljontals kronor i återställningskostnader i skarpt läge. Med vår tjänst kan du vara säker på att vi återställer dina data så snabbt det bara är möjligt för att undvika kostsamma stillestånd.