Microsoft 365 Backup

 

Varför och hur!

 

 

 

 

 

Av över 1 000 tillfrågade it-proffs svarade 81 % att de har varit med om dataförlust i Microsoft 365 – från enkla användarfel till större datasäkerhetshot – Källa: Veeam

Trodde Ni att Microsoft tar hand om allt?

 

Med Microsoft 365 är filer Er egen data. Och det är ert ansvar att skydda dem. Den vanligast missuppfattningen, är att Microsoft tar allt ansvar för helheten gällande Microsoft 365. Det som Microsoft tar ansvar för, är infrastrukturen och åtkomligheten. Men det är Ni som är ansvarig för Er data. Detta innebär att Ni själva måste ta ansvar för företagets data i O365. Såsom – Exchange, SharePoint, Teams och One Drive.

Microsoft erbjuder geografisk redundans, vilket alltid misstas för backup. Backup är när man tar en kopia av data och lagrar den på en annan eller på flera platser ”3-2-1 Principen”. Då kan man snabbt återskapa data vid en dataförlust (exempelvis oavsiktlig radering av användare, utpressningsvirus eller dylikt). Den geografiska redundansen skyddar dig mot fel på hårdvara eller andra problem i infrastrukturen eller i datacenter.

Detta innebär att Ni alltid behöver komplettera ditt Microsoft 365 med en extra backuplösning. Vi hjälper dig att göra det på bästa sätt med våra Microsoft 365 Backup tjänster. Nu med 1 TB lagringsutrymme per användare.

Vad är Ansvarsfördelning?

Microsoft har tagit fram en modell för ansvarsfördelning som hjälper dig att förstå deras roll och din egen för att dina data ska vara säkra.

 

Säkerhetskopiera Microsoft 365, Klienter och Servrar.

 

En säkerhetskopia är i sin enklaste form en kopia av dina data som lagras oberoende av källan. Detta minskar riskerna och ger dig trygghet i vetskapen att Ni kan återställa data när behovet finns. Vår Backup är utformad för att tillhandahålla en molnskyddstjänst med dataskydd för fysiska och virtuella servrar, arbetsstationer, affärsdokument och Microsoft Microsoft 365® * i en webbaserad kontrollpanel. Säkerhetskopiering kan bidra till att minska kostnaden och komplexiteten för dataskydd – utan att offra hastighet eller pålitlighet. Lagring i vårt globala privata moln ingår. Vi använder Både Veeam och Solarwinds backuptjänster för att åstadkomma den bästa lösning för just Er. Nu ger vi exempelvis 1 TB lagringsutrymme per användare för Microsoft 365

Exempel.

Med vår backuplösning kan Ni.

Hämta Microsoft 365 Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive för företag och Microsoft Teams data från en molnbaserad instans av Microsoft 365.

 

Återställ dina Microsoft 365 eller Filer med branschledande flexibilitet

Bara några enkla klick!

 

 

Det är Enklare att komma igång och göra rätt med vår hjälp

60 % av känsliga molndata ligger i Microsoft-dokument och 75 % av dem säkerhetskopieras inte – Källa: Veeam

Varför är det så många företag som inte säkerhetskopierar viktiga data? Ibland är det inte så lätt att komma igång på egen hand, även om det finns kraftfulla verktyg som Veeam ,N-Able och SolarWinds. Det är mycket att tänka på när det gäller var säkerhetskopian ska lagras, hur ofta säkerhetskopior ska tas och banala detaljer som att leta upp och mata in vad som skall kopieras för att slutföra konfigurationen.

Våran Backup lösningar Från Veeam och SolarWinds. Oavsett om det är för era fristående klienter och servrar. Eller om det är era Virtuella maskiner eller för Microsoft 365. Så passar Ni perfekt in i vårt utbud av molntjänster, eftersom dina data från Microsoft 365 kan säkerhetskopieras till valfritt mål. Det innebär att Er säkerhetskopiering lätt kan bli anpassad efter Er molnstrategi. Oavsett om Ni använder ett publikt, privat moln eller kanske ett hybridmoln. Vi hjälper Er med att välja rätt mål och intervall för Er säkerhetskopiering. Vi gör allt åt er. Er partner och Ert Nav.

 

Hör av Er idag så berättar vi mer.